135 letras de Músicas de Boudewijn de Groot: Baixar MP3, Significado, etc.

Conheça as 135 letras de músicas de Boudewijn de Groot cadastradas no nosso site. Clique em cada uma delas para acessar detalhes diversos.

 1. 1Aeneas Nu
  Er was geen eind en geen begin, toen Aeneas werd geboren. En nu ik aan 't zoeken ben, slaan de klokken in de toren. Het verhaal, voor wie 't wil horen, van een eindeloze reis. Een man veegt...
 2. 2Als de Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen
  Valt het je op dat de zon feller schijnt. als de rook om je hoofd is verdwenen. Valt het je op dat de wind harder waait. als je hem tegen hebt in plaats van mee. 't Is koeler in huis dan aan zee....
 3. 3Als Het Bericht Slecht Is
  Je zit die avond in je kamer en buiten woedt de oorlog. Het is alsof de wereld vergaat. Maar je ziet het niet. Want de gordijnen zijn gesloten terwijl de muziek. Op volle sterkte staat. Maar ook toen...
 4. 4Als Jij Niet Van Mij Houdt
  Als jij niet van mij houdt. Moet ik daarmee leren leven. Maar de nacht is koud en de morgen ver. Ga niet weg en blijf nog even. Als jij niet van mij houdt. Ben ik de man niet van je dromen. En als, al...
 5. 5Andere Tijden
  Kom mensen en luister en hou nu je bek. Het water dat komt jullie ook tot je nek. En geef toe dat je nat bent doorweekt tot je hemd. Probeer het maar niet te vermijden. En wie niet wil verzuipen is wi...
 6. 6Annabel
  Iemand zei "dit is Annabel. Ze moet nog naar 't station. Neem jij de wagen dan haalt ze het wel". Ik zei "da's goed" en reed zo stom als ik kon. We kwamen aan bij een lee...
 7. 7Apocalyps
  Wil je dansen Rosalinde wil je dansen heel de nacht. Kom mijn liefste mijn beminde hierop heb ik lang gewacht. laat mij jou de liefde leren, laat ons niet meer wachten want. Morgen moet ik gaan marche...
 8. 8Avond
  Nu hoef je nooit je jas meer aan te trekken. En te hopen dat je licht het doet. Laat buiten de stormwind. Nu maar razen in het donker. Want binnen is het warm en licht en goed. Hand in hand naar buite...
 9. 9Babylon
  refr. :. Meisjes wachten nachten. Op de god Sjalomon Ra. De draak bewaakt Ophelia. Die in de laan der leguanen. Met jasmijn onder platanen. Terugdenkt aan Antarctica. Helion verkracht daarna. Voor mij...
 10. 10Ballade Van de Vriendinnen Van Een Nacht
  Wel ben ik liever thuis dan in een kroeg. Maar daar sluipt 's nachts de stilte om me heen. En denken over jou deed ik genoeg. Dus blijf ik dan maar liever op de been. Want slapen gaat allang niet...
 11. 11Ballade Van Wat Beter Is
  Als jongen jatte ik hun fruit. Dan kreeg ik trappen voor mijn gat. Toen heette ik een aartsschavuit. Omdat ik aan hun dochter zat. De reputatie die ik had. Ligt, net als ik, allang op straat. Ze kenne...
 12. 12Ben Ik Te Min
  Wil je blijven?. Oke. Het heeft toch geen enkele zin. Als je me maar niet ziet als het jochie met de rozen, want dan stort je hele droomwereld in. Jij was zoals ze dat noemden het materialistische typ...
 13. 13Beneden Alle Peil
  Jouw armen liefste zijn niet om te slaan. Je moet je handen niet tot vuisten maken. Je ogen hoeven niet zo hard te staan. Ontspan die harde lijnen om je kaken. Je lichaam lief is zacht om aan te raken...
 14. 14Berlijn
  Berlijn daar was ik nooit geweest. Je gaat niet zomaar even naar berlijn. En waarom zou ik daar ineens moeten zijn. Ik was nog nooit in berlijn. Berlijn kende ik van mijn vader. Die vaak vertelde van...
 15. 15Bij Het Raam
  Je mag me overal op straat ontwijken. Je hoeft geen woord te zeggen als je dat graag wil. Je hoeft me zelfs niet eens meer aan te kijken. Als ik naast je loop, sta ik desnoods stil. Maar toch zou ik j...
 16. 16Buiten
  Ik heb net nog even naar buiten gekeken. Zo te zien is nog alles bij het oude. Het regent nog steeds want het regent al weken. De mensen vermijden de koude. Er staan wat meer auto's dan een paar...
 17. 17Calypso
  Nederlandse neger, je komt uit Suriname. Zoals wij ooit uit Nederland naar Suriname kwamen. Als wij je hier zien lopen, denken we: die man heeft het koud. In een land waar haast geen blanke van de cal...
 18. 18Canzone 4711
  Er viel een hete schaduw over 't strand. Die depressie had de zon dus toch gevangen. De wind bleef onder 't wolkendek zo hangen. De dag bleef stilstaan tussen 1 en 2. Vanilleijs smolt in haa...
 19. 19Captain's Table
  Ik leg m'n handen om de reling. De kust verdwijnt, de boot drijft stil. Ik voel een vredig soort verveling. Ik kan maar ik weet niet of ik wil. In de verte zie ik vaag het land nog. Een beetje za...
 20. 20Cinderella
  De nacht is eindeloos lang. De weg is een grot met groene druipsteenbomen. Ik spaar de wind om te fluiten, ik spot met al m'n zielige dromen. Mijn wagen rijdt verder als een pompoen. De prins is...
 21. 21Code
  Ze was alleen, geen vrienden en zo. Ze danste langzaam de kamer rond. Ze droeg een zonnebril, een Panama. Misschien een erfgenaam, misschien vermomd. Ze keek me aan en vroeg naar mijn naam. Ik gaf hem...
 22. 22De Blauwe Uren
  Nu jij niet meer kunt schrijven. moet ik het zelf maar leren:. er komen andere tijden. iets anders weet ik niet. Nu jij niet in de buurt bent. moet ik het zelf proberen:. en onder de groene hemel. iet...
 23. 23De Dagen Zijn Geteld
  Gisteren was een soldaat een held. Vandaag worden doden met tranen geteld. Gisteren was een oorlog een spel. En alleen voor het volk een bloedige hel. We vochten in Atjeh voor Nederlands eer. Maar de...
 24. 24De Dominee Van Amersfoort
  De dominee van Amersfoort die heeft z'n eerste vrouw vermoord. De tweede heeft hij ook gekeeld en de derde heeft zich doodverveeld. Alleen met nummer vier. Gaat het van tierelierelierpadijapadada...
 25. 25De Drie Mandarijnen
  Er kwamen eens drie mandarijnen. In een theetuin over een brug. Ze waren gekleed in robijnen. Met draken van goud op hun rug. En een drenkeling die in het water lag. Riep in zijn grote nood. O hoge he...
 26. 26De Eenzame Fietser
  Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over z'n stuur tegen de wind zichzelf een weg baant. Hoe zelfbewust de voetbalspeler die voor de ogen van het publiek de wedsrtijd wint zich kampio...
 27. 27De Eeuwige Soldaat
  Hij is klein van stuk en hji is groot en fors. Zijn wapens zijn van staal en steen en hout. Hij is dertig jaar of meer en hij is nog maar zeventien. Als soldaat is hij al eeuwen oud. Hij is een muzelm...
 28. 28De Engel Is Gekomen
  Het is een vreemde dag met onbestemde kleuren. De wind is stil, de wereld wacht op wat er gaat gebeuren. Er komt een loper aan met vleugels aan zijn voeten. Hij schreeuwt, maar is niet te verstaan. Wa...
 29. 29De Grijze Dame
  Op een stille zondagmorgen staat ze plotseling voor mijn deur. En ze fluistert: mag ik binnen? en ik ruik opeens de geur. Alles gaat weer terug naar vroeger, naar die dagelijkse sleur. Van treiteren e...
 30. 30De Kater
  Dag kater, wat zit je te wachten. De mensen wachten op jou. Of ben je aan het eind van je krachten. Verlaten, alleen in de kou?. Zullen we verder lopen. Samen, alleen langs de zee?. Misschien kunnen w...
 31. 31De Kleine Schoorsteenveger
  He kleine schoorsteenveger. Je gezicht is nat van verdriet. Wie heeft je in de kou gezet. He kleine schoorsteenveger. Zijn je papa en mamma d'er niet. Die zitten in de kerk en knielen voor het ge...
 32. 32De Laatste Vrouw
  Zo is het warm, haar handen voelen zacht. Zo is het warm, mijn hoofd in haar schoot. Zo is het warm, haar ogen spreken zacht. Van de doden op het veld, spreken zacht. Van de vernietiging van de steden...
 33. 33De Nachtwacht
  De stadspoort in het donker dicht. De toren slaat het laatste uur. En langs de grachten vonkt rood licht. Als imitatie-hellevuur. De nachtwacht met z'n blinde kop. Klimt langs de bruggen stijf en...
 34. 34De Nederlandse Held
  Er is een ster geboren. Koppen in de krant. Er zingen duizend koren. Boven het lage land. Gejuich uit duizend kelen. Zijn naam wordt uitgespeld. Hij zal de show gaan stelen. Als de Nederlandse held. O...
 35. 35De Reiziger
  Geef de reiziger een stoel. Geef 'm brood en droge kleren. Laat 'm zitten bij de haard. Hij is overal geweest. Hij die alles heeft verloren. Hij die nooit iets heeft bewaard. Haal flessen ui...
 36. 36De Roos
  Ik heb een lange reis gemaakt. En nu ik halverwege ben. Moet ik de weg zijn kwijtgeraakt. In het donker woud dat ik niet ken. Daar voor me steken op een muur. Gebroken scherven glas omhoog. Van flesse...
 37. 37De Rover
  Waarom dan keer op keer. Opnieuw met iets begonnen. Want wat ik had gewonnen. Verloor ik telkens weer. Waarom zo vaak het vuur. Verliefd weer aangestoken. Beloften weer gebroken. Op jacht naar avontuu...
 38. 38De Slaap
  De slaap sluipt als een dief, hij steelt je beste uren. Hij wacht het donker af en slaat zijn slag. Hulpeloos lig je daar, het is nog lang geen dag. De slaap glijdt als het maanlicht langs de muren. H...
 39. 39De Tuin Der Lusten
  De tijden veranderen sneller dan ooit. Vandaag kan al gisteren wezen. Wat morgen gebeuren gaat weet niemand ooit. Misschien valt het ergste te vrezen. De koepel van bloemen, de bol van kristal. Ze kun...
 40. 40De Verbouwing
  Het begon met een verhouding. Onstuimig, veelbelovend. Er was al gauw een trouwring. En een comfortabel huis. Toen volgde de verbouwing. We leden aan het onvermogen. Waar ook geen kind aan helpt. Mure...
 41. 41De Vondeling Van Ameland
  Op het strand van Ameland. was hij als zuigling aangespoeld. overboord gegooid. op een reddingsboei gebonden. hij had zich op de golven. als in de baarmoeder gevoeld. en schreeuwde tot hij. door een j...
 42. 42De Wevers Van Silezië
  Geen traan in de broeiende, brandende ogen. Maar wel is een mond bars en grimmig gebogen. Wij weven de lijkwaden der maatschappij. Een driedubbele vloek in geweven erbij. Wij weven, wij weven. Een vlo...
 43. 43De Wilde Jager
  Wanneer in de morgen de zon weer schijnt. En langzaam de nevel van het land verdwijnt. Als over het water het zonlicht strijkt. De aarde nog donker bevroren lijkt. Dan hoor ik nog altijd zacht. Zijn s...
 44. 44De Zwembadpas
  Hij zat altijd op het pleintje. bij ons voor de deur. Met zijn veel te harde stem. en zijn penetrante geur. En maar protesteren. tegen dit redeloos bestaan. En dat als wij achter de ramen. niet snel t...
 45. 45De Zwemmer
  Een zwemmer zwemt, hij zwemt in zee. Hij zwemt weg van het strand. Maar neemt bepaalde beelden met zich mee. Van wat hij achterliet op het land. Hij zwemt en denkt niet aan later. Hij heeft geen last...
 46. 46Deine Theos
  Hard, hoog, emotioneel of zacht. lager, wellicht iets onderkoelder. Intiemer zo je wilt. Ik heb elke aanpak overdacht. Stomweg in uren blootgewoelde. Diepte die verkilt. Voor elk scenario een nacht. V...
 47. 47Draai Weer Bij
  Op het platdak wappert je was zo welwillend. Rook uit je schoorsteen kringelt kalm omhoog. Gunstig voor jou en mij. Duiven zijn her en der goedmoedig doende. Dom tussen kiesel en asbest en mossen. Vli...
 48. 48Draden
  Nooit meer slapen. Er gaat te veel om in je hoofd. Nooit meer rust. Gezichten door elkaar. In verwarring en in angst. Nooit meer alleen zijn. Altijd die beelden hoe het was. In de jungle, in de dorpen...
 49. 49Een Meisje Van Zestien
  Ze woonde in een villawijk. Haar ouders waren stinkend rijk. Toch was er niets meer dat haar bond. Ze gaf zich aan een vagebond. Die sprak van liefde 't oud verhaal. En zij geloofde 't allem...
 50. 50Een Respectabel Man
  Omdat hij steeds vroeg uit zijn bed komt. En om acht uur buiten staat. Altijd in dezelfde trein zit. Om half zes naar huis toe gaat. Omdat zijn wereld is gebouwd op stiptheid gaat het nooit verkeerd....
 51. 51Een Slag Zo Zwaar Verloren
  Haar gezicht is wit van woede. Als ze naar me kijkt en zegt. Je hebt het me gezworen. Ik draai me om maar weet niet waar ik heen moet. Nog nooit een slag zo zwaar verloren. Haar ogen zijn te eerlijk....
 52. 52Een Tip Van de Sluier
  Wanneer geef jij je bloot. Laat jij jezelf eens zien. Ben je bang voor anderen. Of voor jezelf misschien. Ik probeer je scherp te volgen. Toch blijf je vaag voor mij. En voor ieder antwoord dat je gee...
 53. 53Een Wonderkind Van 50
  Toen 'ie in de jaren dertig debuteerde. Een bleek titaantje in zo'n veel te wije broek. Wiens tere poezie de crisistijd trotseerde. Naar hoge idealen en menselijkheid op zoek. Toen werd z&ap...
 54. 54Eeuwige Jeugd
  Ooit liep m'n vader in de lente met mij naar 't kleine meer. Hij liet me in 't water kijken, ik zag mezelf als oude heer. De zomer vloog voorbij, m'n ogen traanden van de pijn. Wan...
 55. 55Eiland In de Verte
  Het eiland in de verte waar ik zo menig keer. Ten anker ben gekomen. Beschut voor de woedende zee. Ik zie de hoge duinen. Het vuur daar bovenuit. Ik weet daar is de haven. De liefde van de zee. Ik wee...
 56. 56Elegie Prenatale
  Ik sta te dromen op de brug, ik zie de bomen in het water. Ik zie de lucht en even later voel ik de blikken in mijn rug. Van al die mensen die daar staan en die mij streng vertoornd vragen. "Moes...
 57. 57Er Komen Andere Tijden (the Times Are A-changing)
  Kom, mensen, en luister en hou nu je bek. Het water dat komt jullie al tot je nek. En geef toe dat je nat bent, doorweekt tot je hemd. Probeer het maar niet te vermijden. En wie niet wil verzuipen is...
 58. 58Eva
  Ik houd de wereld in mijn hand. Het glazen ei vol land en wolken. Ik zal de hemel gaan bewolken. Ik roep de varens uit het zand. Ik schud de apen uit m'n mouw. De spikkelpanters en de mieren. Het...
 59. 59Fire
  Babyface-. You're ridin' in my car. I turn on the radio. I'm pulling you closer. But you keep telling me no. You say you don't like it. But i know that you're a liar. 'ca...
 60. 60Geen Carnaval
  Ik herkende hem van heel erg lang geleden. Hij begon meteen te zeuren over toen. Zo'n gesprek is met een glimlach te vermijden. Een masker dat niets terugzegt. En toch beleefd blijft doen. Maar o...
 61. 61Glazen Stilte
  De glazen koepel van de lucht is blauw. Zodat de blauwe zon verschiet. Het droge harde licht is blauw. En ook de parels van de dauw. Hoe lang zal ik hier moeten blijven. Ik kan niet weten wat ik wil....
 62. 62Heksen-sabbath (deel 1)
  Mos en morgendauw lichten op in de eerste rose zonnestralen. Bloemen openen de kelken, vaag en versluierd in nevel. Het is ochtend en de nacht is voorbij. De heksen zijn verdwenen en zo ook de kollen...
 63. 63Heksen-sabbath (deel 2)
  De metingen zijn verricht. Een vrouwzachte stem streelt de handelingen van Mefistofelis, de magier. van het. losse zand. In de schaduwen van een nieuwe maan, op de grens van de randgeaarde wereld. Str...
 64. 64Het Eiland In de Verte
  Het eiland in de verte. Waar ik zo menig keer. Ten anker ben gekomen. Beschut voor de woedende zee. Ik zie de hoge duinen. Het vuur daarbovenuit. Ik weet daar is de haven. De luwte van de ree. Ik weet...
 65. 65Het Geluid Van Stilte
  Luister duisternis, mijn vriend. Waaraan heb ik het verdiend. Dat ik telkens in mijn dromen. Dezelfde angst moet tegen komen. En het visioen dat mij bedreigd. En 'k iedere nacht weer verwacht. Me...
 66. 66Het Land Van Koning Jan
  wij vertelden elkaar vroeger van het Land van Koning Jan. heel ver achter in de tuin waar niemand kwam. behalve jij en ik en soms jouw poppen en de poes. bergen en rivieren en steden eeuwenoud. riepen...
 67. 67Het Land Van Maas En Waal
  Onder de groene hemel in de blauwe zon. speelt het blikken harmonie orkest in een grote regenton. Daar trekt over de heuvels en door het grote bos. de lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Bo...
 68. 68Het Spaarne
  Het Spaarne stroomt, het Spaarne stroomt. Het Spaarne stroomt voorbij voorbij de stad. Waar niets meer wordt geladen. Er liggen voor de Waag geen schepen meer. Ze varen door want de bolders en kaden....
 69. 69Hoogtevrees
  Niemand te zien. De straat lag verlaten. Ik liep er alleen en speelde gitaar. Misschien klinkt het vreemd. Ik moest componeren. En buiten was niemand. Daarom deed ik het daar. Maar juist door de stilt...
 70. 70Ik Ben Ik
  Laten we 'n afspraak maken. Als ik jou aanraak mag je mij aanraken. Als ik jou bekijk mag je mij bekijken. Maar als je mij ontwijkt dan zal ik jou ontwijken. Laten we ons niet vergissen. Als ik j...
 71. 71Ik Geloof
  Nu hoef je nooit je jas meer aan te trekken. en te hopen dat je licht het doet. laat buiten de stormwind nu maar razen in het donker. want binnen is het warm en licht en goed. hand in hand naar buiten...
 72. 72Ik Zal Je Iets Vertellen
  Ik zal je iets vertellen. Voor we slapen gaan. Ik was vandaag de hele dag aan het werk. Ik had vandaag geen tijd voor jou. Ik ben kortaf geweest. Maar er waren zoveel vragen. En zoekend naar een antwo...
 73. 73Jimmy
  Hoe sterk is de eenzame fietser. die kromgebogen over zijn stuur. tegen de wind. zichzelf een weg baant?. Hoe zelfbewust de voetbalspeler. die voor de ogen van het publiek. de wedstrijd wint, zich kam...
 74. 74Keerzijden
  refr. :. Buiten voor de deur is het koud, is het donker. Buiten voor de deur is het walmend nat. Buiten voor de deur in de schaduw zwerven schimmen. Buiten voor de deur is de stad. De wereld heeft zic...
 75. 75Ken Je Dat Land
  Voor een land zonder strijd. Voor een hemel zonder wolken. Voor een nieuwe tijd. Zou ik de stad willen bevolken. Met mensen zonder haat of nijd. Ken je dat land, mijn allerliefste. Met zijn hemel van...
 76. 76Kijken Hoe Het Morgen Wordt
  Wees stil en blijf nog even. In dit warme, witte bed. Luisteren naar het eerste leven. Nog is de nacht niet weggedreven. Onze dromen op de tocht gezet. Nu wordt de kamer licht en kouder. De slaap was...
 77. 77Kinderballade
  Hij was twaalf, had rappe leden, Jongen uit de hof van eden. Als hij lachte, lachten luidkeels. Alle leeuweriken mee. Met zijn blikkering van tanden, Met zijn marmerbleke handen. Leek hij op een tere...
 78. 78Kindermeidslied (nurse's Song)
  Ik hoor de kinder stemmen. Ik hoor ze op het veld. Hun lachen klinkt bij de rivier. En plotseling moet ik denken. Aan de dagen van mijn jeugd. Toen was ik nog niet hier. Kom nu naar huiz mijn kinderen...
 79. 79Kindertijd
  O m'n kindertijd kijk niet naar mij met zulke bange ogen. Je stuurde me zelf de wereld in en ik weet ook niet hoe het komt. Dat duizend-en-een dingen zelfs nu nog steeds niet mogen. Heus, ik voel...
 80. 80Klok Onder Water
  Twee jongens in een boot. Stiekem aan het fuiken lichten. Op een warme nacht in juli. Stiekem paling stropen. Bij de volle maan. Dan horen ze opeens. In de nevelige stilte. In het diepe zwarte water....
 81. 81Lied Voor Een Kind Dat Bang Is In Het Donker
  Binnen lig ik in m'n bed. Met gedachten aan daarbuiten. Waar kabouters vrolijk fluiten. Want die hebben altijd pret. Binnen in m'n warme hol. Hoor ik m'n gedachten lopen. Die tevoorschi...
 82. 82Maalstroom
  Van 88 hoog. Viel ik in de stad. De chaos stormde op me af. Niets was er om me heen. Waaraan ik houvast had. De straten waren rood gekleurd. De hemel zwart en giftig. De regen viel in stromen neer. En...
 83. 83Malle Babbe
  Je schuimt de straten af en volgt het dievenspoort. Met schooiers en soldaten. Hun petten op een oor. Je tilt je rokken op en lacht naar iedere man. Die in het donker wel durft. Maar overdag niet kan....
 84. 84Meester Prikkebeen
  Hij staat in de sneeuw aan de poort van de stad. En prikt de dagen van december op z`n hoed. Hij fluit z`n pluche lapjeskat. Want hij heeft last van muizenissen die nesten maken in z`n baard. Maar `t...
 85. 85Megaton
  Het blauw van de hemel ziet groen van de rook. De wind is heet en smaakt naar roest. Yzervijlsel kleurt de wegen. Nu stinkt in de slotgracht de modder en ook. De wintertuin is rood en woest. Het dorre...
 86. 86Meisje Van Zestien
  Arm kind, zestien lentes zo pril. Ach wat lig je hier stil, langs de kant van de weg. Ze woonde in een villawijk haar ouders waren stinkend rijk. Toch was daar niets meer dat haar bond, ze gaf zich aa...
 87. 87Mensen Om Me Heen
  Wanneer de zon een cirkel is. Een cirkel in een cirkel is van vuur. Op dat uur, heb ik mensen om me heen. Nee, ik ben niet alleen, nee, niet alleen. Oranjerode vlammen van de rozen, rozen, rozen, roze...
 88. 88Mijnheer de President
  Mijnheer de president, welterusten. Slaap maar lekker in je mooie witte huis. Denk maar niet te veel aan al die verre kusten. waar uw jongens zitten, eenzaam, ver van thuis. Denk vooral niet aan die z...
 89. 89Minnenijd
  Er is een dode gevonden. In het Amsterdamse Bos. Uit zijn ogen kruipen beestjes. In zijn oren groeit het mos. Zijn armen zijn verdwenen. En zijn benen zitten los. Ach, wie is die arme stakker. In het...
 90. 90Moeder
  Ik zit in de kamer van het hoge herenhuis. Stoffige ramen filt'ren de warme stralen van de middagzon. Van verre komen flarden van het carillon. En ik denk aan het land van herkomst. Ik verlaat mi...
 91. 91Morgen
  De dag komt, liefste, de dag. De zon door de gordijnen, dromen die verdwijnen. Ik weet dat je niet blijven mag. Word wakker, liefste, 't is licht. Je haren op het kussen, je mond en daartussen. D...
 92. 92Naast Jou
  nee , ik heb nog niets begrepen van je woorden. ik heb men moed nog lang niet bij elkaar geraapt. ik weet zeker nu dat ik jou huilen hoorde, je ligt naast me en je doet alsof je slaapt. en ik weet dat...
 93. 93Nachtschade
  Het is zo stil. Zo zonder stemmen. Een vage kreet. Een droge tik. Biedt iets van houvast voor een ogenblik. Maar 't is niet meer dan een rimpel. Niet meer dan een zucht. Over het wijde stille wat...
 94. 94Nee Meeuw
  Handel maar, wandel maar, jij vrije weggebruiker. Maar laat mijn kind z'n speelgoedhuis van koek en kleurig suiker. Nee meeuw ik wil je wieken niet, je vrijheid niet, want heel je hemel. liegt. J...
 95. 95Nooit Meer Terug
  Verleden jaar leek alles nieuw. Maar ieder woord woog even zwaar. In elke straat een nieuwe hoek. Maar dezelfde huizen naast elkaar. Bij nummer een vol goede moed. Bij tachtig dacht ik: laat ook maar....
 96. 96Noordzee
  Daar zeilde op de Noordzee, de Noordzee wijd en koud. Een schip zo zwaar beladen met 's werelds ijdel goud. Daar kwam de Spanjaard dreigen te roven onze goud. Toen we voeren op de Noordzee, de No...
 97. 97Of Niet Soms
  Het mooie van de zon. Is dat de dag ermee begon. Het aangename van een dame. Is dat ze niet alleen een vrouw is. Maar voornamelijk een dame. En nog mooier dan dit alles bij elkaar. Is een mooi meisje...
 98. 98Om Een Lang Verhaal
  Er is zoveel dat ze nog wil zeggen. Maar ze ziet aan 't geknipper van het bord. Dat haar vliegtuig ongeduldig wordt. Er is zoveel dat ze uit wou leggen. Die keer. Haar neef. De brief. Het kind. W...
 99. 99Onder Ons
  Het is een stad, het is een dorp, Het is een plaats of een gehucht. En je moet er niet te gek doen, Anders ben je zo berucht. Waar je dag zegt tegen melkboer, Kruidenier en oom agent, Die je nooit een...
 100. 100Onderweg
  Nu valt de nacht. Zacht als de sneeuw. En alles staat stil. In de kou. Valt er van ver. Een ster op mijn pad. Dan neem ik hem mee voor jou. Stilstaan in 't woud. Donker en oud. De sparren verstee...
 101. 101Parijs, Berlijn, Madrid
  Ik heb nog 2 paar schoenen in Madrid. Waarvan 1 paar dat nog prima zit. En soms denk ik, ik neem de trein, om weer eens in Madrid te zijn. Er staat een zak met wasgoed in Parijs. Waarin hemd dat mis...
 102. 102Picknick
  De bloemenwei is groen getooid. We hebben bloemen rondgestrooid. Het goudgelokte lentekind en wij. Vriendinnen, vrienden, allemaal. Gezeten rond de vruchtenschaal. Ook u bent welkom, lach en kom erbij...
 103. 103Reason For Breathing
  If I cried like a baby would you change your mind?. If I told you I'm crazy would you come running back to me?. The harder I try to break away, the more I get lost in yesterday. The man that you...
 104. 104Rechts Links Verkeerd
  Rechts links verkeerd. Stampen we alles in elkaar. Wat reactionair of progressief is. Alles wat de anderen lief is. Alles wat hoog gegrepen is. En alles wat niet benepen is. Maar jullie houden van mij...
 105. 105Refrein Voor
  Je bent zo lief, zo sensueel zo onnavolgbaar spiritueel. Je praat en lacht en iedereen staat vol bewondering om je heen. De mannen kijken en ze doen de grootste moeite voor een zoen. Je bent geliefd,...
 106. 106Rondeel
  En, hoerenloper die ik ben. Ik heb er zoveel liefgehad. Florence en Brugge, Londen dat. Ik even goed als Rome ken. Omdat ik zo snel aan ze wen. Wordt zelfs de mooiste snel een gat. En, hoerenloper die...
 107. 107Simple Days
  I was born on the north side of a. Midwestern town. There were nine of us living in a. Three bedroom house. Didn't have much money. But we made due. 'Cause Momma worked all day long. And Dad...
 108. 108Strand
  Waar kan je liggen in het zand totdat je hele lijf verbrandt. Waar kan je zuipen als een beest, waar vind je vrienden voor elk feest. Waar kan je zwemmen als een rat, waar word je zelfs van binnen nat...
 109. 109Tante Julia
  ik was een kleine jongen zondag ochtend was een hel !!!. en domine's vertelde me wat ik niet mocht en wat wel . nou , god zag altijd alles groot en streng als een agent , dus in het kerkenzakje d...
 110. 110Tegenland
  In oude Kathedralen, van Gotisch glas gebouwd. Liggen dooie Kardinalen hun vriendinnen te beminnen. In steen en brons en goud. En wijze uilen dalen er neer zo grijs als lood. Met de echo van verhalen...
 111. 111Telkens Weer
  Nu lig je naast me en je slaapt, ik hoor je ademhalen. En in het vroege morgenlicht, zie ik voor het eerst je kamer. Je bent zo warm je bent zacht, je arm ligt op m'n schouder. Je bent zo lief ge...
 112. 112Terug Van Weggeweest
  Je had een vrouw, een huis. Je had je eigen leven. Maar 't bleek een weg die dood liep. Je bent weer terug gegaan. Je loopt weer door de stad. Waar alles is begonnen. Probeert het te vergeten. Ni...
 113. 113Testament
  Na 22 jaren in dit leven. Maak ik het testament op van mijn jeugd. Niet dat ik geld of goed heb weg te geven. Voor slimme jongen heb ik nooit gedeugd. Maar ik heb nog wel wat mooie idealen. Goed van s...
 114. 114Tournee
  Onder de groene hemel, in de blauwe zon. Speelt het blikken harmonie-orkest in een grote regenton. Daar trekt over de heuvels en door het grote bos. De lange stoete de bergen in van het circus Jeroen...
 115. 115Travestie
  Ze is zeventien jaar en speelt gitaar. Verlegen zingt ze mijn repertoir. Zich niet bewust van het gevaar. Ik kijk naar haar. Zo'n meisje noemt zich dan een fan. Maar weet totaal niet wie ik ben....
 116. 116Verdronken Vlinder
  Zo te sterven op het water met je vleugels van papier. Zomaar drijven, na het vliegen in de wolken drijf je hier. Met je kleuren die vervagen. Zonder zoeken zonder vragen. Eindelijk voor altijd rusten...
 117. 117Vertrek
  In de mist wacht het vliegtuig op vertrek. Naar een land ver weg in het westen. Ga je mee met mij, blijf je liever hier. Je weet het zelf wel het beste. Je veegt met je hand langs je natte wang. Ik we...
 118. 118Vlucht In de Werkelijkheid
  De nacht maakt mij meteen onrustig. Ik sta alleen voor het open raam. En achter me hoor ik jouw hakken. Op de trap roep jij mijn naam. Ik voel je handen op m'n schouders. Je vraagt "wat is e...
 119. 119Voor de Overlevenden
  Wie vertelt me van het leven. Grote broer die weet het best. Als ik groot ben wil ik even. Groot en sterk zijn als de rest. De poes vindt van niet. Hij zegt, ik kan hem niet verstaan. Als ik groot ben...
 120. 120Vreemde Geluiden (vreemde Gezichten)
  Wat was dat. Vreemde geluiden. Wat was dat. Vreemde geluiden. Een vreemde stem. Een vreemde lach. Een vreemde deur. In het holst van de nacht. Wat was dat. Vreemde gezichten. Wat was dat. Vreemde gezi...
 121. 121Vrienden Van Vroeger
  't Is eindelijk een feit. Ik weet ik ben volwassen. Ik moet nu op gaan passen. Met werk en geld en tijd. De jaren zijn voorbij. Van luieren en leren. Onschuldig potverteren. Beschonken zijn en bl...
 122. 122Vrijgezel
  Er was een tijd voor ik jou kende. Dat ik leeg maar vol ellende. vloekend op de hele bende. In een kroeg te wachten zat. Tot het meisje van mijn dromen. Op een dag voorbij zou komen. En ik liet mijn t...
 123. 123Vrolijke Violen
  Dus je bent dit leven meer dan zat. Dus je wilt wat meer van dit en dat. Dus je wilt dus eigenlijk van alles wat. Zo ken ik jou dus weer. De dagen gaan zo leeg voorbij. Geen mens doet meer een stap op...
 124. 124Waar Ik Woon
  Ik sloeg de voordeur van het huisje. In het straatje achter me dicht. Ik verlangde naar de wijdsheid. Had heimwee naar een vergezicht. Ik baande me een weg door straten. Vol met landgenoten in wankel...
 125. 125Wat Geweest Is, Is Geweest
  Iedere nieuwe lente. Is alles nieuw voor mij. Want de winter is dood. Het oud jaar is voorbij. Ik voel het nieuwe licht. Ik verander van gedachten. Ik volg een nieuwe liefde. Ik verander van gezicht....
 126. 126Waterdrager
  De zee valt, de zee daalt. En brandend rijst de zon omhoog. De bange waterdrager haalt meer water. Want de zee valt droog. De zee rijst, de zee stijgt. En langzaam daalt de zon omlaag. De waterdrager...
 127. 127Wegen
  Al ben ik meer dan eens de weg kwijt. En rij ik hele einden om. Al zou ik niet weten waar je woont. Ik ben op weg om je te vinden. Dus wees gerust vannacht ik kom. Ik zal eindeloos blijven reizen. Zel...
 128. 128Welterusten, Meneer de President
  Meneer de president, welterusten. Slaap maar lekker in je mooie witte huis. Denk maar niet teveel aan al die verre kusten. Waar uw jongens zitten eenzaam ver van huis. Denk vooral niet aan die 46 dode...
 129. 129Wie Ik Ben
  Vroeger miste ik de vrienden. Die ik uit het oog verloren had. Dat waren vrienden van vroeger. En ik bezong verliefd de meisjes. Met wie ik nooit iets had gehad. Dat zijn liefdes van vroeger. Feesten,...
 130. 130Wie Kan Me Nog Vertellen
  Wie kan me nog vertellen. Van de vroege morgenstond. Met goudsel in de mond. Waar de dichters over dichten. Hoe laat kwam toen die eerste zwaluw uit het zomerfront. Gemeten in boezeroen. Om de schoonm...
 131. 131Woningnood
  De wijk wordt gesaneerd en de huizen moeten plat. En de mensen staan te kijken en ze zeggen: "Zie je dat". In die ouwe afbraakwoning woont toch nog een heel gezin. Stel je voor, zo'n vo...
 132. 132Ze Zijn Niet Meer Als Toen
  Tot nu toe was het nooit geheel volmaakt. Verbrande steden en een volk om voor te sterven. Een tomeloze liefde, een derde die het kon bederven. Tot nu toe was het nooit geheel volmaakt. Er is gezegd:...
 133. 133Zolang Ik Niet Beweeg
  De dag verglijdt naar schemerlicht. De lucht is zacht en leeg. De wereld is in evenwicht. Zolang ik niet beweeg. Zolang ik met een stil gezicht. Mijn roerloosheid bewaar. Zolang ik zwijg en niets verr...
 134. 134Zonder Jou
  In januari zijn de nachten. Veel langer dan de dagen. De straten glad en donker. Voor de zoveelste keer. Ben ik weer onderuit gegaan. Er komt geen einde aan de kou. Het doelloos blijven wachten. Terwi...
 135. 135Zonder Vrienden Kan Ik Niet
  Je kunt desnoods wel zonder geld. Al is dat voor je maag niet fijn. Nog erger als een vrouw je kwelt. Want dan doet ook je hart nog pijn. Ik weet, het kan verschrikkelijk zijn. Liefst heb 'k een...
Promo